Футбольний клуб “Рух” разом з Григорієм Козловським передали 6 безпілотників “Мара” українським військовим

21.03.2023 17:49

45-та окрема артилерійська бригада Збройних сил України отримала нову партію допомоги від футбольного клубу «Рух» і його засновника Григорія Козловського.

Безпілотний літальний апарат «Мара» має значну дальність польоту, стійкість перед ворожими засобами радіоелектронної боротьби та може перебувати у повітрі до 90 хвилин. Його використовують для глибинної розвідки в тилу ворога без небезпеки для операторів.

Безпілотники, які отримала 45-та бригада від «Руху», літакового типу — повноцінні два комплекси з двома пунктами управління. Розробляє та виготовляє їх український виробник.

Ігор ДЕДИШИН, генеральний директор футбольного клубу «Рух»: «Зараз війна має більше технологічний характер. Відрадно, що в Україні є власні виробництва високотехнологічних засобів боротьби. Перемога кується завжди нашими військовими на фронті, безпосередньо на лінії зіткнення, але не менш важливо те, що фундамент цієї перемоги закладається в тилу. Добре, що в тилу є вдосталь наукових умів, їхні зусилля спрямовані на допомогу нашій армії. І ці крила, які вони створюють, — це наші крила Перемоги, я в цьому впевнений, і на них ми її здобудемо».

Одна з переваг «Мари» полягає у малій злітній вазі апарата — близько 2,5 кілограма та можливості запуску з руки без використання додаткових пристроїв. Весь комплекс разом із літальним апаратом, антенами та додатковим обладнання вміщається в сумку вагою до 20-ти кілограмів.

Оператори «Мари» мають можливість швидко висуватися, розгортати та запускати комплекс і отримувати дані про ворожу техніку, склади та розміщення особового складу в тилу ворожих позицій. Це суттєво збільшує розвідувальні можливості, та, відповідно, дозволяє за допомогою артилерії нищити ворога до 30–40 кілометрів від лінії фронту.

Позивний «ДЕПУТАТ», військовий 45-ої окремої артилерійської бригади ЗСУ: «Ці комплекси більше використовують для фотозйомки. Вони літають далеко, роблять це тихо, ти задаєш маршрут, безпілотники надають тобі чіткі фотографії з координатами. Після цього може відпрацювати артилерія. За рахунок того, що камера на ньому внизу, «Мара» може і в погані погодні умови робити якісні фотографії. Найкраще фотографує на висоті 400 метрів, але може літати і до двох кілометрів. Дуже приємно, що налагодилася настільки тісна співпраця між футбольним клубом «Рух» і нашою «45-ою». З такою плідною допомогою наша бригада покаже результати на фронті».

«Мару», як розвідувальний комплекс, застосовують у бойових операціях іще з 2017-го року. Він малий і легкий, його легко переносити, обладнаний малошумною електричною силовою установкою, не потребує стартового устаткування чи злітної смуги та здатен шукати об’єкти та вести спостереження на відстані до 25-ти кілометрів у будь-який час доби.

Ігор ДЕДИШИН: «Ми дізналися, що на території нашої країни є ініціативна група людей, яка започаткувала та запрограмувала це виробництво. Воно дозволяє виконувати певні функції на фронті для наших військових. Ми неодмінно вирішили скористатися цією можливістю, тим паче, що є дуже великий запит на ці безпілотні літальні апарати. Тож вишукуємо кожну таку можливість, щоби надати нашим військовим і «очі» для артилеристів, і крила для розвідників, щоби їхні влучання в цілі були завжди точними. Нам дуже приємно вкотре передати те, чого потребують наші військові та разом із ними на цих крилах рухатися до Перемоги».

Раніше футбольний клуб «Рух» і його засновник Григорій Козловський передали 45-ій окремій артилерійській бригаді Збройних сил України 7 квадрокоптерів DJI Mavic 3, а також безпілотники «Посейдон» для ЗСУ.




Lawrence Ball V. Anusuya Bai Alyosha Andonov Корняков Михаил Кулаичев Алексей Павлович АПАРТ Девелопмент Баланс Инвест Бандарра Антониу Гонсалвис де З Бородин Сергей Александр Шуматов Алексей Важенин Сергей Передрий Валерий Мартынов Евгений Балуев Александр Евдокимов Лариса Белоброва Дмитрий Мартынов Сергей Дарькин Александр Молотков Исаак Калина ООО Дискус Джулай Алексей Долгалев Евгений Вадим Шумков Иванов Вадим Захарова Светлана ООО МКК Кредит Лайн ООО Ваш Дом ООО Частные технологии ООО Кристалл Девелопмент Кузнецов Михаил Михайлович (Герой Социалистического Труда) ФГУП ГВСУ №14 АО Оборонстрой Петров Андрей Афанасий Брестский Samia al-Amoudi Richard A. Baker (historian) Рыморенко Игорь Америко Жонас Эдуардо Нешкова Светлана Горбашева Виктория Губернаторов Александр оправдание ПАО Тольяттиазот (ТоАЗ) АО Тольяттисинтез Парк Самарская Лука реки Бабкин Константин Захаров Олег Лапушкин Алексей Туровский Ростислав СПАРК-Интерфа ЖК ID Мурино ЖК ID Кудрово Абрамович Мария Блум Вероника ООО РЭСМИ АО Светлана-Электроприбор Андрей Скотч - криминальный миллиардер ЗИПФ Плазма ООО РЕД ООО Фениксстрой АО Теплоэнерго ЗАО Стратегия управления ООО Лотан Пахоленко Александр Черкасов Павел Соколов Роман Агаев Руслан ГК Развитие ЖК Метрополь Жуков Игорь Киров Тимур Ожельский Александр ООО Ремстрой ООО УК Атлантикасервис Романова Людмила судаков Станислав УК Атлантикасервис Бехтерева Юлия Евгеньевна Клочко Игорь Лобузько Вячеслав ПАО РТИ Молния ООО Орбита успеха ООО Тектус ИТ ООО ТЕХКОНСУР ООО Р.Т. Решения ООО Философия ИТ AT-CONSULTING Wex BTC-e ООО Алмаз У ООО Алмаз Тех ООО Алмаз Капитал ОАО Гидрометаллургический завод Мерзлякова Татьяна Махов Сергей ЗАО Южная энергетическая компания ББР банк Байкалов Вячеслав Авиакомпания Utair Ерганжиев Никол Поздняков Дмитрий Асабин Игорь Фрейдлин Игорь Ежов Алексей Таркаева Наталья Хайруллин Инсаф Эмеев Батыр Хайрутдинов Булат Губайдуллин Игорь Галиуллин Адель Мищенко Андрей Арсланбеков Камиль Воловой Игорь Рег Трофимов Александр Колесникова Леся Дмитриев Олег Федичев Олег Свифт Тейлор Конрой Тайлер фанаты

"Глупые люди страдают от компромата, а умные с ним работают." Тина Канделаки

На верх